Purdue Pharma kehitti 1990-luvun lopulla tehokkaan kipulääkkeen nimeltä OxyContin ja markkinoi sitä lääkkeenä, joka ei aiheuta riippuvuutta. Väite osoittautui kuitenkin pian vääräksi, ja OxyContin osoittautui erittäin riippuvuutta aiheuttavaksi. Tämän seurauksena puhkesi opioidikriisi, jonka seurauksena tuhannet amerikkalaiset tulivat riippuvaisiksi OxyContinista ja muista opioidilääkkeistä.

Purdue Pharma ja viranomaiset

Purdue Pharma on lääkeyhtiö, joka vastaa opioidilääke Oxycontinin markkinoinnista ja jakelusta. Purdue Pharmaa on syytetty siitä, että se on johtanut yleisöä harhaan Oxycontinin riippuvuutta aiheuttavista ominaisuuksista kasvattaakseen voittojaan.

Oxycontin on voimakas opioidi, joka voi aiheuttaa äärimmäisen suurta riippuvuutta. Saadakseen FDA:n hyväksynnän Purdue Pharman väitetään johtaneen virastoa harhaan salaamalla tutkimustuloksia, jotka osoittivat lääkkeen aiheuttavan riippuvuutta.

Yhtiö käynnisti myös massiivisen markkinointikampanjan, jossa lääkäreitä kannustettiin määräämään Oxycontinia kaikenlaisiin kiputiloihin, vaikka se ei olisi ollut asianmukaista. Tämä johti opioidien määräämisen dramaattiseen kasvuun ja auttoi ruokkimaan nykyistä opioidiepidemiaa.